Objectiu aconseguit! Fer la tretzena edició del Deslimita’m, la trobada de Teatre Social per a Joves. Enguany ha sigut complicat, vam arribar a pensar que no ho aconseguiríem, pel confinament, les restriccions de mobilitat, grups reduïts, assaigs al parc, casos de quarantena… Però tot hi així, ho vam aconseguir! Tot un gran mèrit!
Vam arribar quasi tots els grups a escena (menys que en edicions passades), i els que no van portar una obra acabada, van venir de públic a donar suport i participar en el debat de després de cada obra. Va ser una experiència de gran complicitat, enteniment i empatia cap a altres joves.
Els grups participants formen part del Projecte Actuem. Enguany totes les obres de teatre parlaven de l’actualitat, com han passat aquests mesos tan difícils i complexos tancats a casa, de com ho han viscut no anar a escola, no poder sortir de casa, familiars malalts, la malaltia en si, en alguns casos la mort…
El dissabte dia 3 d’octubre, van posar en comú les seves vivències en forma teatralitzada, on cada grup va treballar una idea en concret. Part de l’experiència és poder mostra davant de el públic obres molt personals, properes i plenes de missatges que fan pensar a l’espectador.
Els joves van poder expressar les seves opinions, els seus pensaments, alt i clar. És un procés d’alliberament i creixement personal a través del teatre. Les eines que té el teatre social, són molt bones per ajudar als joves ha de donar forma les seves emocions, pensaments i expressar-los.
“Som com Sims”, aquest és el nom de la peça que van presentar els joves del grup de teatre social del Casal de Joves Palau Alòs. Cansats què tota l’estona els hi diguin què poden fer o el què no. Amb qui poden estar i amb qui no. Un grup que reivindica la diversitat i es queixa de la uniformitat en què es prenen les mesures sense tenir-los en compte una vegada més!! Al Deslimita’m també vam veure altres grups com els dels Institut Pau Claris i l’Institut Verdaguer que ens parlaven de la monotonia o de la convivència quan tens germans petits en un pis petit. Altres com l’Institut Pedralbes, la Fundació Mans a les mans i l’Aula de Teatre “El Coro” de Sentmenat, ens van voler mostrar una cara menys dura i ens explicaven amb humor les dificultats que han hagut de superar dia a dia. Els Instituts Miquel Tarradell i l’Institut Milà i Fontanals van participar com a públic, ja que no van poder presentar obra, degut a totes les dificultats del confinament.
En acabar, ImpactaT vam fer un teatre fòrum creat especialment per aquesta ocasió: “Cada família és un món”. Vam reflexionar sobre els pros i contres de relacionar-se exclusivament a través de les xarxes i de com estan vivint aquesta tornada a les classes amb totes les pors, inseguretats, normes i restriccions…
El Projecte Actuem el fem en col·laboració amb Fundació La Roda.
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Fundació La Caixa, el Teatre Nacional de Catalunya.